Om Jardar sykkel

Formål
Sykkelgruppens formål er ved samarbeid og kameratskap å drive terreng- og landeveissykling på en idrettslig og forsvarlig måte i tråd med klubbens verdier: respekt, glede, mestring og kvalitet.

Verdier
Våre verdier er å skape en sykkelarena med glede og mestring, et positivt fellesskap gjennom samhørighet og samhold med andre syklister hvor gruppa legger til rette for en helsefremmende aktivitet.

Vi er aktive grupper både innen landeveis- og terrengsykling.

Gjeldende vedtekter for sykkelgruppen finner du her: Vedtekter

Landevei

Gruppen har som målsetting å sykle noen landeveisritt på forsommeren. Eksempelvis Enebakk Rundt, Nordmarka Rundt, Mjøsa Rundt, Lillehammer-Oslo. Normalt er det rittet "Askerrunden" som er vårt klubbmesterskap.

Felles trening hver onsdag kl. 18:00. Rolige langturer søndag formiddag (vanligvis kl. 10:00). Oppmøte ved Jardarhuset. Informasjon om trening og nyheter legges ut på Facebook-gruppa Jardar sykkel - Landevei

Medlemmene inviteres normalt til fellestrening på Mallorca i mars/april hvert år.

Terreng (TourTråkk)
Første lørdag etter påske starter sykkelsesongen for terrengguppen, populært kalt TourTråkk eller 9 o'clock sharp. Oppmøte ved klubbhuset med felles avtråk kl 0900. Treningene fortsetter helt til snøen kommer.

Det sykles forskjellige ruter på grusveier og stier, hovedsakelig i Bærum- og Askerområdet. Lengden på turene varierer mellom 30 og 80 km. Det legges opp til turer i hovedsak fra to til fire timer.

Som oftest deler vi oss inn i to til tre grupper alt etter ambisjonsnivå og ønske om fart eller teknikk. Hvis noen ønsker teknisk krevende stier, så blir det garantert en gruppe som velger grus/asfalt.

Gruppe 1 har som mål å gjennomføre en god treningsøkt. Gruppe 2/3 har som mål å gjennomføre en hyggelig sykkeltur / treningsøkt i noe roligere tempo, gjerne med "kaffestopp” underveis.

Innstegsnivået for å være med i gruppen er lavt, men det er en fordel at man besitter en terrengsykkel (MTB) av noenlunde god kvalitet, være seg av aluminium eller carbon.

Gjennom deltakelse i sykkelgruppa blir du veldig godt kjent i markaområdene.(Nordmarka, Vestmarka, Kjekstadmarka, Finnemarka mm). Alle “Tourtråkk”-turer blir referatført, og referatene blir publisert på Facebook. Om du er interessert bør du bli med i Facebook-gruppa Jardar Sykkel - Terreng (9 o'clock).

Vi har tidligere år stilt deltagere til start i flere store terrengsykkelritt som Birken, Grenserittet, Kongerittet etc., ja til og med Offroad Finnmark. Vi har også klubbmesterskap hvert år.

Vi reiser på felles høsttur hvert år. Sesongen avsluttes alltid med en hyggelig bankett i Jardarhuset.

Årets forbilde

På styremøtet 16.12.19 vedtok styret å nedsette en komité med oppdrag å foreslå en pris som kan erstatte The Nine O’clock Sharp Tour Shield (skjoldet). Ønsket fra styret var en pris som favner bredere og som dermed er oppnåelig for alle i sykkelgruppa. Styret oppnevnte Øivind Nullmeyer som representant i komitéen. I tillegg ble Marianne Solstad Brekke og Ola Nyhus foreslått og sa seg interessert i å delta.

Etter et grundig arbeid har komitéen konkludert med et forslag til vurderingsgrunnlag for en ny pris. Det foreslås at prisen benevnes «Årets forbilde».

Styret har vedtatt at følgende kriterier og prosedyre legges til grunn for tildeling av IL Jardar sykkelgruppes pris «Årets forbilde»:

Prisen «Årets forbilde» deles hvert år ut til et medlem som i løpet av året har utmerket seg enten gjennom sine sportslige resultater, sin innsatsvilje og tæl, sitt sosiale engasjement eller på annen måte gjort en innsats for å fremme verdiene som sykkelgruppa i Jardar står for.

Sykkelgruppens medlemmer oppfordres til å foreslå kandidater til prisen. Vinner av prisen utpekes av styret på grunnlag av mottatte forslag og egne vurderinger. Prisen deles ut på gruppens høstfest.

Siden høstfesten (banketten) ble avlyst i 2020 vil prisutdelingen bli foretatt på gruppens årlige møte i 2021.

Aktiviteter

30.10.2021
TourTråkk

09:00 - 12:30

Jardarhuset

31.10.2021
SPORTSCAMP

18:00 - 19:30

Combihallen, Vestmarka, Jardarkollen og Bjørnegård kunstgress

12.11.2021
Sykkelbankett

19:00 - 01:00

Jardarhuset

Kalender

Oktober
MTOTFLS
27282930123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031