engeset 2014-11-24 21:29:22

Ny i langrennsgruppa?

Velkommen til Jardar LANGRENN!

Langrennsgruppa har fantastiske treningsforhold i Vestmarka med utgangspunkt i løypenettet Vestmarksetra-Gupu-Kattås-Jordbru, både vinter og sommer. Vi er en middels stor gruppe med svært godt miljø og gode sportslige resultater.

I 2016 fikk vi tilgang på produksjon av kunstsnø i Vestmarka, og kan nå starte sesongen på ski så snart vi har hatt nok frost og anledning til å produsere snø. Da tilbyr vi godt 2 KM med fine løyper og kunstsnø.

De fleste aktive i langrennsgruppen kommer fra barneskolene Tanum, Jong og Billingstad, samt ungdomsskolene Bjørnegård og Torstad. Vi har også barn og ungdom fra andre skoler på Blommenholm og Høvik.

Her finner du praktisk informasjon som ny i Jardar langrenn. Du melder deg inn under "bli medlem" i menyen til høyre - husk å velge riktig gruppe og fødselsår, f eks "Langrenn 2009" betyr at du er aktiv i LANGRENN og født i 2009.

Langrennsgruppen og Vestmarka

Langrennsgruppen har over 160 aktive. Løpenettet i Vestmarka er vårt hjem. Vi vedlikeholder og trener i lysløypene med utgangspunkt i Vestmarksetra. Webkamera og kart over lysløypenettet vårt finner du ved å Kilkk her. Barmark trener vi i gymsalen på Jong skole og i nærområdet med utgangspunkt fra Jardarhuset.

Treningsgrupper, steder og tider

I sommerhalvåret fra medio april til høstferien er det barmarkstrening enten utendørs eller innendørs i hallen på Jong skole. Treningstider og sted er forskjellig fra gruppe til gruppe. De yngste gruppene (opp til 12 år) har treningspause fra sesongslutt til oppstart med forberedelser til ny sesong uken etter høstferien.

Når det er lagt løyper på snø flyttes treningen ut i Vestmarka, med utgangspunkt fra Vestmarksetra parkeringsplass.

To og to årskull er slått sammen i grupper og det er mulig å starte med trening i langrennsgruppen fra 1. klasse. Første- og andreklassinger har også mulighet for å gå på langrenn i regi av Jardars Idrettsskole, hvor de blir introdusert til og lærer alle idrettene Jardar har. Jardar har fokus på allsidighet, vennskap og idrettsglede.

Treningsplanen finner du ved å klikke her. Her finner du også oversikt over trenere og oppmenn..

Påmelding renn

Vi anbefaler medlemmene å delta på renn. Påmelding skjer på minidrett.no. Her må du opprette brukere for de som skal påmeldes, hvis du ikke har gjort det allerede. Husk at du må både melde på rennet og gå til handlekurven og bekrefte påmeldingen! Her kan du også registrere EMIT-brikken som brukes, slik at du ikke trenger taste det inn hver gang. EMIT brikke er obligatorisk fra 11 års gruppen og opp. Mer informasjon om EMIT-brikke her: EMIT-brikke på Skiforbundets side

Klubben dekker påmeldingsavgiftene (inkludert i treningsavgiften, slik at beløpet som fremkommer under pris betales av klubben). Normalt får klubben faktura i etterkant, hvis du får spørsmål om det velger du "klubben betaler" (for de fleste renn unntatt NC og NM er ikke dette nødvendig). Sjekk alltid at du er påmeldt. Påmelding til stafetter gjøres gjennom oppmann for din gruppe.

Dersom man er påmeldt men ikke starter er det viktig at man selv sørger for å melde seg av i tide. Påmeldinger hvor man ikke starter vil blir fakturert medlemene på slutten av sesongen for å unngå unødvendige utgifter for våre medlemmer.

Du finner anbefalte renn på "Terminliste" i venstremenyen på Langrenn-sidene, ellers finner du alle renn på minidrett.no.

Forsikring

Utøvere t.o.m. 12 år er forsikret gjennom ordningen til Norges Idrettsforbund.

Utøvere fra 13 år må løse lisens i Norges skiforbunds lisensordning for å konkurrere og for å være forsikret på treningene. Dette gjør du på minidrett.no.

Jardar-tøy og klesreglement

Langrennsgruppen har trenings- og konkurransetøy i klubbfargene, se her for mer informasjon og bestilling. Vi ønsker at flest mulige aktive stiller i Jardartøy på konkurranser, gjerne også på treninger. Det er veldig bra om foreldre også stiller i Jardartøy på konkurranser. Dette for å vise hvilken klubb vi representerer, og også for å skape et fellesskap i klubben.

Utstyr

Anbefalinger om utstyr finner du ved å Klikk her. Langrennsgruppen har en gustig avtale med Bull Ski og Kajakk.

Tilbud, forpliktelser og satser

Jardar gir et meget godt tilbud til utøverne og har et godt miljø. Det er også mange oppgaver som må løses for å drive gruppen og vi tar en treningsavgift fra alle aktive som primært går med til å lønne trenerne. se mer om dette under.

Påmelding og betaling av ekstraaktiviter

Jardar har en del aktivter som du melder deg på og betaler separat, for eksempel samlinger, skoletrening.

Se jardarsignup.pdf for å lære hvordan. Hvis du ikke får det til kan du spørre økonomiansvarlig eller oppmann om råd - eller andre du kjenner som har brukt systemet tidligere.

Foreldredrevet klubb

Jardar Langrenn er en foreldredrevet klubb, så vi er avhenige av din innsats. Det er ikke alle der er eksperter på skismørring eller har anledning til å stå i skisporret to kvelde i uken igjennom hele skisesongen, men alle kan bidra med noe. Det forventes at alle familier stiller som funksjonær når vi avholder det årlige Jardarrennet i forbindelse med Tour de Bærum. Men vi trenger også de som kan hjelpe med avvikling av Jardartrollet på sommeren, lage og distribuere løpesedler ved sesongstart til skoler og bidra med koordinering av arrangementer og samlinger. Har du en spesielt kompetanse du mener gruppen kan ha glede av - ta kontakt med gruppens formand.

Kontaktpersoner

Klikk her for oversikt over styret med oppmenn.

Om du lurer på noe så kontakt oppmann i aktuell gruppe.

Aktiviteter

01.06.2022
Jardartrollet 2022

18:00 - 19:30

Tanum Skole

08.08.2022
Sommercamp langrenn 2022 uke 32 (2009-2013)

09:00 - 15:00

Vestmarka-Jardarhuset

Kalender

Mai
MTOTFLS
2526272829301
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345